Pressmeddelande – Goodfellows investerar i Sneaky Steve

Sveriges nästa stora varumärke tar sikte på Europa

Göteborgsbaserade skoföretaget Sneaky Steve (F-Divisions Group AB) har de senaste 7 åren etablerat sig som Sveriges främsta sneakers varumärke. Bolaget haft en snabb tillväxt som koncept och säljer idag skor och accessoarer på 7 olika marknader. Försäljningen är präglad av omnichannel och försäljning sker både genom egen e-handel, 4 egna butiker och drygt 400 externa återförsäljare (e-handlare och fysiska butiker).

Nu lägger vi i nästa växel och välkomnar en ny delägare och ny styrelseordförande. Samtidigt öppnar vi upp möjligheten för att ta in ytterligare delägare som ett led i att säkra fortsatt tillväxt de kommande åren.

 

– ”Vi har bestämt oss för att bli ett av Europas stora varumärken inom skor. Vi har än så länge bara skrapat på ytan och är idag väletablerade i framförallt Sverige. Nu tar vi nästa steg och satsar på nya länder och marknader i kombination med ett tydligt digitalt fokus” säger Måns Månsson, grundare och VD.

 

Ny delägare är Goodfellows Venture AB som ägs av bl a Karl Malmström och Josef Bilek. I samband med investeringen går Karl Malmström in i rollen som Styrelseordförande. –  ”Vi är i ett otroligt spännande skede där år av hårt arbete börjat ge resultat. Karls erfarenhet från att bygga bolag, i kombination med Goodfellows digitala kompetens kommer vara viktiga ingredienser för att nå våra affärsmål. Karl Malmström har dessutom ett gediget affärsnätverk som vi nu ska ut och sondera för att hitta rätt resurser till verksamheten” säger Måns Månsson.

 

– ”Sneaky Steve och F-division Group är ett mycket spännande företag och det är väldigt kul att vi nu får möjlighet att investera i verksamheten. De kommande åren kommer bolaget växa rejält och vi ser fram emot att vara en resurs i denna tillväxtresa. Måns och gänget har lyckats bygga upp ett oerhört starkt varumärke som kommer vara en av de stora i framtiden. Det ser vi fram emot att vara en del av” säger Karl Malmström, delägare i Goodfellows.

Goodfellows blir tillsammans med grundarna Måns, Kristian och Jacob ägare i F-division Group men redan 2019 kommer ytterligare delägare tas in i verksamheten för att säkerställa både kapital och kompetens för fortsatt tillväxt.

– ”Vi har satt ribban och målet är tydligt – för att lyckas med detta kommer vi behöva ytterligare resurser och erfarenheter med oss. Därför kommer vi under det kommande året föra dialog med fler framtida ägare” säger Måns Månsson VD.

 

– ”Möjligheten att bli delägare i Sneaky Steve kommer erbjudas den som bäst kan matcha bolagets behov i mixen av kapital, kontakter och kompetens. Med den förändring som har skett, sker och som kommer att ske i detaljhandeln är det viktigt att vi hittar rätt partner och delägare. Vi kommer under året knyta till oss kompetens i styrelsen så vi så effektivt som möjligt ser till att ha rätt kompentens för vår spännande resa” säger Karl Malmström.

 

Kort information om Sneaky Steve och F-division Group
Svenska skovarumärket Sneaky Steve har haft en snabb tillväxt som koncept och säljer idag skor och accessoarer på 7 olika marknader. Försäljningen är präglad av omnichannel och försäljning sker både genom egen e-handel, 4 egna butiker och drygt 400 externa återförsäljare (e-handlare och fysiska butiker). All produktion sker i Portugal i välrenommerade skofabriker med lång tradition. Sneaky Steve har genom ett eget designuttryck och dedikerat varumärkesbyggande skapat sig en unik position på marknaden och omsätter i år knappt 50 mkr motsvarande ca 100 mkr i slutledet. Läs mer på www.sneakysteve.se 

 

Kort information om Goodfellows

Goodfellows är en IT-partner för entreprenörsdrivna medelstora bolag i Västsverige. Med rollen som it-avdelning ”as a service” hanteras strategi, drift, underhåll och support för ett 100-tal kunder med bas i Västsverige och med anläggningar globalt. På Goodfellows brinner vi för entreprenörskap genom det helägda dotterbolaget Goodfellows Ventures AB investerar vi i spännande företag och entreprenörer. Bolagen vi investerar i kopplar an till våra värderingar och befinner sig i branscher och områden som ansluter till våra kompetenser och erfarenheter inom det digitala området. Läs mer på www.goodfellows.se

 

 För mer information kontakta

 Peter ”Måns” Månsson, VD och grundare F-division Group Sneaky Steve

mans@fdivision.com 0704-242801

Karl Malmström, Styrelseordförande F-division Group Sneaky Steve, VD Goodfellows Group AB

karl.malmstrom@goodfellows.se 0739-414758

 


Relaterade inlägg

Så klarar du kraven i GDPR

Fler och fler företag börjar titta på hur den nya europeiska datalagstiftningen GDPR kommer påverka dem när den införs i maj… Läs mer »

Lär känna Jonathan Nordgren

”På Goodfellows är vi som en stor familj. Jag gillar att kunna kalla mina kollegor för vänner och att verkligen… Läs mer »

Med Dynamics Business Central är framtiden säkrad

Mycket är nytt på den tekniska sidan efter att Microsoft tog steget från NAV (Navision) till Business Central. De… Läs mer »

Gå till alla inlägg »