Goodfellows Infra

Axel Christiernsson fick en partner för alla sina IT-frågor

Axel Christiernsson

AXEL Christiernsson (AXEL) är en marknadsledande leverantör inom smörjmedelsindustrin, med ett stort fokus på att vara innovativa och skapa nya möjligheter för sina namnkunniga kunder runt om i världen.

Grundat

1888

Bransch

Tillverkande Industri

Antal anställda

320-350

Omsättning

ca 1500 MSEK

Marknad

Hela världen, främst Europa och Nordamerika

Utmaningen

Behov av struktur & flexibilitet

För sex år sedan sökte AXEL en IT-partner som de kunde prata med om alla delar kring sin IT, till skillnad från deras dåvarande leverantör som de bara kontaktade när något krånglade. De ville ha en helhetspartner som kunde vara med och utveckla företagets IT, och som de kunde höra av sig till med både små och stora frågor. 

“Valet föll på Goodfellows eftersom vi kände att de verkligen lyssnade på oss. De slängde sig inte med massa termer och försökte inte sälja på oss extra saker”, säger Fredrik Jonasson, Group IT Manager på AXEL.

Lösningen

Proaktivitet & helhetstänk

Till en början fick Goodfellows uppdraget att hantera AXELs helpdesk och beredskap. Vi hade även rollen som interim IT-chef under sex månader, tills Fredrik Jonasson tillsattes som IT-chef. “På den tiden när jag började hade de vår 1st line support, men samarbetet har växt med mer projektarbeten och numera driver vi företagets digitalisering tillsammans”, säger Fredrik.

Eftersom AXEL är ett företag som finns globalt behöver de ett effektivt och strukturerat sätt att kommunicera och samarbeta med kollegor i olika länder. “När pandemin kom fick många företag panik och kastades in i digitala verktyg de aldrig jobbat med innan. Men tack vare Goodfellows proaktivitet hade vi redan påbörjat den resan, och för våra användare var det naturligt att arbeta på distans. Det har hjälpt oss mycket och vi har sedan dess skapat många projektteam och samarbeten över gränserna”, säger Fredrik. 

Förutom de mjuka delarna levererar Goodfellows också hårdvaror till AXEL som en del av deras önskan att ha en och samma partner att kunna vända sig till med alla sina IT-frågor.

“AXEL är inte så stora men vi har fyra olika företagskulturer: en svensk, en fransk, en nederländsk och en amerikansk. När vi åker runt till de olika länderna tillsammans så gör de ett jättebra och proffsigt intryck. De agerar alltid som AXELs egen personal och jag känner att det är vår IT-avdelning vi åker runt med och inte någon IT-leverantör.”

Fredrik Jonasson

Group IT Manager på AXEL

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.