Nyhetsbrev hösten 2019

Det är nu det händer…

här kommer lite nyheter och uppdateringar från oss på Goodfellows. Vi berättar bl a om våra nya kollegor, nya spännande affärsområden och aktiviteter som är på gång. Missa inte våra webinars som går av stapeln under oktober och november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framtidens affärssystem är här

Under våren startade vi vårt nya affärsområde Goodfellows Business Partner. Målsättningen är enkel – vi skall vara den givnaaffärssystempartnern för västsvenska företag.
Genom Dynamics 365 tar Microsoft ett helt nytt grepp kring affärssystemsvärlden. Nu möjliggörs full integration med andra Microsoft system såsom Office 365, Power BI mm vilket är en enorm fördel för användarna. Samtidigt görs hela systemet molnbaserat vilket också innebär att du som kund får ett framtidssäkrat system.

Under föregående år och under våren har vi genomfört djupintervjuer med ett stort antal kunder och företag i syfte att förstå vad man vill se i sin affärssystemspartner. – ”Bilden vi får är väldigt tydlig – man har mer att önska.” säger Karl Malmström, VD för Goodfellows Business Partner. -”I princip alla vi pratar med vittnar om budgetar som inte hålls och tidsplaner som skenar. Sen sitter man ofta fast i gamla anpassade system som inte går att uppgradera. Det innebär att man inte kan nyttja den snabba utveckling som sker och fastnar i gamla omoderna system som inte skapar värde i företaget” fortsätter Karl.

Navision, som många känner till är nu ompaketerat i Dynamics 365 Business Central. Samma kraftfulla system som moderniserats och framtidssäkrats.

Goodfellows Business Partner kommer erbjuda samma modell som vi gör i övrigt inom Goodfellows, dvs fastprislösningar som svarar till företagets behov och krav. – ”Vi är precis som företagen vi intervjuade trötta på långa konsultfakturor med timmar som är svåra att förstå värdet av och därför kommer vi erbjuda fastprislösningar för alla våra kunder” säger Åsa Lindell som är operativt ansvarig (se mer längre ner) för det nya affärsområdet.

Om du vill veta mer om vår nya satsning så kan du läsa här och kontakta oss för mer info. Missa inte våra webinars i höst som du hittar längre ner.

 

 

Möt våra nya kollegor

Åsa Lindell är vår nya stjärna och delägare i Goodfellows Business Partner och har en gedigen erfarenhet från affärssystemsvärlden. Åsas specialité, utöver att projektleda och driva kundprojekt, är Supply-chain och produktionsprocesser. Åsa kommer närmast från Cosmo i Göteborg och har hos oss rollen som operativt ansvarig för vårt affärsområde Business Partner. – ”Jag ser verkligen fram emot att få vara med och addera värde till våra kunder” säger Åsa.
-”Goodfellows har en tydlig ambition att förändra kundupplevelsen och skapa värde för kunden genom en ny affärsmodell utan timdebiterande konsulter. Det ser jag fram emot att få leda och driva” fortsätter Åsa.
Åsa kommer ursprungligen från Jönköping men är sedan många år Göteborgare – en riktig good fellow helt enkelt. Vi välkomnar Åsa till gänget! Läs mer om Åsa här
Vi välkomnar även vår nästa stjärna Victor Estberger i rollen som kundansvarig på Goodfellows IT. Victor är även han inflyttad Göteborgare med rötterna i Sveriges trädgård, Blekinge. Victor kommer närmast från en tjänst som IT-ansvarig på Partille Cup som är världens största ungdomsturnering i Handboll.
-” På Goodfellows får jag utlopp för mitt intresse kring digital affärsutveckling samtidigt som jag får jobba på ett företags vars värderingar överrensstämmer med mina egna. Jag ser fram emot att jobba med våra kunder och tillsammans med övriga teamet säkerställa deras IT-mijlöer.” säger Victor.
Victor bor sedan två år i Sätlia med sin familj.
Vamt välkommen Victor! Läs mer om Victor här

Nya kunder
Våra kunder är våra hjältar och det är kul att välkomna nya kunder ombord till oss. Nedan presenterar vi ett urval av nya kunder under året.
TFIP
TFIP är en teknisk installationskonsult som erbjuder helhetslösningar inom infrastruktur, samhällsbyggnad och industri. De skapar innovativa lösningar för en modern och säker infrastruktur. TFIP är summan av sin passion, kompetens och vision, tillsammans skapar de framtidens samhälle.
Under början av året inledde vi vårt samarbete och vi är nu stolta leverantörer till TFIPs kontor över hela Sverige.
Läs mer om TFIP här
Inwest Corporate Finance AB
InWest Corporate Finance är ett personligt bollplank för mindre och medelstora företag som vill gå till börsen. Sedan mer än 15 år tillbaka har Inwest Corporate Finance hjälpt många företag att noteras på Spotlight Stock Market.
Sedan sommaren 2019 är Goodfellows Inwest’s IT-avdelning och sköter alla delar de digitala kraven i verksamheten.
Vet du någon annan som skulle behöva Goodfellows?
Tveka inte att höra av dig eller tipsa om oss till kollegor, partners eller andra. Kontakta oss här så ser vi hur vi kan vara behjälpliga.
Nöjda kunder är vårt viktigaste mål
VBK hade några viktiga krav när de letade efter en ny IT-partner. De ville ha ett personligt samarbete, med fokus på att bygga ett system för framtiden. För att kunna jobba effektivt ville de också säkerställa att de inte var beroende av endast en person hos samarbetspartnern.
Goodfellows ansvarar sedan 2013 för all operativ IT på VBK, har drift, support och övervakning på plats och distans, driver förändringsprojekt och är ett strategiskt bollplank för ledningen i IT-frågor.

Tre halvdagar i veckan är Goodfellows medarbetare på plats hos VBK, några hundra meter söderut längs Mölndalsvägen från Goodfellowskontoret.

Läs mer om VBK och andra nöjda kunder här

Välkommen på webinarie

I oktober lanserar Microsoft nästa version av Business Central – välkommen på ett webinar där vi dels guidar dig i Microsofts affärssystem Business Central och dels presenterar nyheterna i den nya versionen.

Webinariet kommer genomföras vid två tillfällen
Anmäl dig på nedan länk

Webinar 1, 24 oktober kl 0800

Webinar 2, 7 november kl 0800

Inbjudningar kommer inom kort att finnas på vår hemsida


Relaterade inlägg

Säg hej till Oliver Tidblom-Kjellberger – kundansvarig tekniker på Goodfellows!

Möt teknikern och globetrottern – Oliver Tidblom-Kjellberger! Oliver har varit en del av Goodfellows-familjen sedan augusti förra året. Med lång… Läs mer »

5 tips på vägen till innovation

Många pratar om kreativitet; att vara kreativ på jobbet, kreativa arbetsmiljöer och kreativa team. Det är känt att… Läs mer »

Framtiden är redan här

När man är mitt uppe i händelserna märks inte förändringarna lika mycket som när man tar en paus. Läs mer »

Gå till alla inlägg »