Vilka är vanliga användningsområden för skrivbords- & programvirtualisering?


Insikter 02/05/2019

Framtidens Datorarbetsplats förändras och en snabb utveckling sker inom skrivbordsvirtualisering.

I traditionella affärsmiljöer lider ibland användare av produktivitetsförluster på många sätt, bland annat genom driftstopp under PC byten, under uppdateringar eller helt enkelt när de är borta från kontoret. Skrivbords- (datorskrivbordet) och Programvirtualisering kan leverera IT-system och stationära datorer till användare vid behov – oavsett vilken enhet man använder sig av. (virtualisering innebär alltså att datorn eller programmet körs ”virtuellt” på någon central plats istället i lokala datorn och servern).

Vi har samlat några vanliga användningsområden för virtualisering av Skrivbord och Program:

 

1# 20 % av användare jobbar på distans minst en dag i veckan

Mobila användare och de som arbetar i på filialkontor behöver tillgång till program, ”datorskrivbord” och data utan att äventyra säkerheten i företagets nätverk. Skrivbordsvirtualisering möjliggör för avlägsna eller filial anställda att ansluta via en lokal internetleverantör och få fjärråtkomst till allt som deras arbete kräver.

 

2# 1 av 10 bärbara datorer försvinner eller blir stulen – och mer än 50 % av bärbara datorer stjäls på jobbet

Företagslaptops utgör stora utmaningar för IT. När människor flyttar på sig utanför företagets nätverk , måste företagen se till att alla laptops får uppdateringar och patchar installerade, att data säkerhetskopieras och att enheter fungerar var de än är. Genom skrivbordsvirtualisering kan företag säkerställa att information hålls säker centralt i företagets IT-system.

 

3# Mer än 60 % av användare köper smartphones/surfplattor till jobbet

Oavsett om man vill det eller inte, BYOD (Bring Your Own Device) trenden växer. Det är för sent att försöka förhindra användare från att använda sina mobila enheter på jobbet – företag måste hitta sätt att hantera de BYOD som redan finns. Desktopvirtualisering möjliggör för företag att ge BYOD användare åtkomst utan att öka risken, samtidigt som de i realtid kan samarbeta virtuellt.

 

Vad skulle du kunna använda skrivbords- eller programvirtualisering till i ditt företag?


Författare

Josef Bilek

Entreprenörskap och företagande i kombination med moderna teknologi och IT är starka intressen och därför har jag egentligen inte ett ”jobb”, det är en passion och ett beroende. Att få hjälpa företag förverkliga sina planer och bidra till deras utveckling är ett privilegium att ha som sysselsättning.

Du kanske också är intresserad av


Insikter

Arbeta mer effektivt med Office 365 – så här kommer du igång


10/12/2019
Insikter

Viktigaste säkerhetsåtgärderna för att förebygga en ransomware-attack


10/11/2019
Insikter

Att tänka på när man jobbar utanför ett skyddat kontor


02/04/2020

« Tillbaka till alla artiklar