Dr Denim

Dr. Denim är ett Göteborgsbaserat retail-företag, som sedan starten 2004 drivs av familjen Graah. Med grunden i jeans och denim skapar man progressivt mode för en medveten publik världen över.

Fakta

Grundades: 2004 Bransch: Retail Antal anställda: 40 - 60 st Omsättning: 150 - 200 MSEK Marknad: Europa, USA och Kanada

Behov av proaktivitet och tillväxt

Utmaningen

Dr Denim var inte nöjda med sin tidigare IT-leverantör, varken när det gällde lösning, proaktivitet eller tillgänglighet. De behövde en partner som kunde leverera med hög servicenivå, som hade god förståelse för de system de arbetade med och som kunde stötta deras tillväxt.

Strukturerad IT-miljö & Snabbare service

Lösningen

När Goodfellows fick kontakt med Dr Denim var de mitt uppe i ett akut problem med serverhaveri. Dr Denims dåvarande IT-partner var inte tillgänglig och Goodfellows kallades in för att hjälpa till att lösa problemet. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och Goodfellows har hunnit ge Dr Denim en IT-kostym som är väl anpassad efter företagets behov.

- "Vi valde att jobba tillsammans med Goodfellows av flera olika anledningar", berättar Alexander Graah, VD och IT-ansvarig på Dr Denim.

- "Dels har Goodfellows en hög kompetensnivå genom hela organisationen. De har också en inriktning på SME-bolag som oss, vilket innebär att de har en förståelse för våra utmaningar. Goodfellows har också en modell för långsiktig strategi och plan som vi verkligen uppskattar. Det gör att vi kan undvika fallgropar som lätt uppstår med eftersatta system", säger Alexander.

Sedan starten tillsammans har Goodfellows jobbat för att säkra Dr Denims drift. Bland annat har man gått från en lokal server till ett kluster av virtuella servrar, det finns en tydlig struktur för hur backuper hanteras och all data speglas i en molnlösning.

"Vi är ett tillväxtbolag med fokus på hela andra saker än IT, vilket gjorde att de flesta IT-relaterade frågor var eftersatta tidigare. Vi uppskattar att Goodfellows är proaktiva, vi har en förståelse för varandra och samsyn som gör att vi jobbar väldigt bra tillsammans", berättar Alexander.

Dr Denim har fått en IT-kostym som passar företagets behov.

- "Vi uppskattar särskilt Goodfellows förmåga att intressera sig för och förstå vår verksamhet. Det gör att de förstår allvaret i ett eventuellt uppkommet problem, och kan prioritera och hantera situationen på ett effektivt och bra sätt, vilket vi verkligen värdesätter."

De senaste två åren har vi i princip inte haft någon upplevd nedtid. Inom rimlighetens gränser, skulle jag säga att vi är ganska nära en IT-drömvärld.
Alexander Graah

VD och IT-ansvarig på Dr Denim

Gör en liknande resa

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.