Goodfellows Infra

VBK hade behov av helhetssyn och strategi

VBK

En teknisk konsult inom byggprojektering, projektadministration och underhåll, som är snabba att följa den tekniska utvecklingen i branschen och ofta är närvarande i byggprojekt runt om i Sverige som väcker uppmärksamhet.

Grundat

1958

Bransch

Teknisk konsultverksamhet (bygg & anläggning)

Antal anställda

80 – 100 st

Omsättning

100 – 150 MSEK

Marknad

Sverige

Utmaningen

Behov av helhetssyn och strategi

VBK jobbade länge med en IT-partner som också var deras mjukvaruleverantör. De hade även en egen medarbetare som agerade IT-support. Men när VBK växte behövde de en närvarande och kunnig IT-partner med strategisk helhetssyn på IT-miljön.

“För oss var det viktigt att vi hade rätt personkemi med vår samarbetspartner. En partner som vi kunde arbeta tätt ihop med för att bygga ett system för framtiden. Det partnerskapet hittade vi hos Goodfellows”, säger Anna Hallberg, IT-ansvarig på VBK.

Lösningen

Strukturerad IT-miljö & snabbare service

Goodfellows ansvarar sedan 2013 för all operativ IT på VBK. Vi sköter driften och är ansvariga för support och övervakning på plats och distans. “Från att tidigare ha lagt all tid på att släcka bränder handlar vårt IT-arbete nu istället om att jobba strategiskt med vår miljö och proaktivt utveckla systemen”, säger Anna.

Goodfellows driver också förändringsprojekt hos VBK och är ett strategiskt bollplank för ledningen i IT-frågor. För att få ett ännu tätare samarbete sitter Goodfellows på plats hos VBK tre halvdagar i veckan, något som uppskattas mycket av medarbetare och ledning. “Vi tycker om att ha en IT-resurs hos oss som är bekant med miljön. En av de saker vi uppskattar med Goodfellows är deras företagsfilosofi. De har stort fokus på att både kunder och medarbetare ska må bra vilket är precis så vi vill arbeta på VBK”, säger Anna. 

Tidigare hade VBK en del problem med sega system och krånglande servrar, men Anna upplever att de har en bra miljö nu. Filservern byttes förra året och Office 365 har initierats. Framöver ska servrarna lyftas till molnet, eftersom man vill ha så få servrar stående på VBK som möjligt. “Vi vet att Goodfellows bevakar marknaden, strukturer och system vilket hjälper oss att ligga i teknisk framkant i vår bransch. Det är skönt att ha en stabil IT-miljö som både vi och våra kunder kan lita på.”

”Vi vet att Goodfellows bevakar marknaden, strukturer och system. För oss, som strävar efter att ligga i teknisk framkant inom vår bransch, är det skönt att ha en stabil IT-miljö som både vi och våra kunder kan lita på.”

Anna Hallberg

IT-ANSVARIG PÅ VBK

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.