Goodfellows Business

MM Sports fick kontroll med ett komplett affärssystem som främjar fortsatt tillväxt

MM Sports

MM Sports har vuxit till att bli ett av Nordens största bolag inom kosttillskott, träningskläder och gymtillbehör. Deras fokus ligger på prisvärda produkter med hög kvalitet, kundservice i världsklass och snabba leveranser.

Grundat

2002

Bransch

Försäljning av träningskläder och kosttillskott

Antal anställda

75

Omsättning

300 MSEK

Marknad

Sverige, Norge, Danmark och Finland

Utmaningen

Begränsad effektivitet med flera fristående system och osäker data

MM Sports har vuxit i snabb takt och nådde till slut en punkt där deras befintliga system inte längre stödde verksamhetens tillväxt. ”För oss är det helt avgörande med ett fungerande affärssystem för att säkerställa pålitlig och sammanhängande data, det blir extremt viktigt för att ta rätt beslut i rätt tid och minimera risker”, förklarar Susan, CFO på MM Sports.

Företaget kämpade med flera system som inte var integrerade med varandra, vilket ledde till att dyrbar tid gick till att försöka sammanställa, förstå och verifiera data. ”Vi vill lägga vårt fokus på att utveckla verksamheten framåt, inte drunkna i ohanterliga Excel-dokument”, fortsätter Susan.

Lösningen

Komplett lösning med Microsoft Business Central

Goodfellows genomförde en förstudie för att identifiera kärnbehoven och prioritera de viktigaste områdena. Utifrån studien säkerställdes att Business Central var rätt match för att effektivt kunna lösa specifika problem och behov.

”Jag kommer ihåg när vi pratade om våra intryck under urvalsprocessen, det blev snabbt uppenbart för oss att vi skulle välja Goodfellows. Det kändes som det var ett härligt gäng och allt var öppet och rakt från början. De var inte bara tydliga och realistiska utan gav oss också den där känslan av att omedelbart förstå hur allt hänger ihop. Affärsmodellen spelade även en stor roll i vårt beslut, jag förstår inte varför alla inte har en sådan målpris-modell. Vi har ju varit med om att vissa gör ett sämre jobb för att fakturera fler timmar, hur kan man vilja ha det så?”, säger Susan.

Microsoft Dynamics 365 Business Central anpassades med en integration mot MM Sports befintliga system, vilket möjliggjorde en effektiv dataöverföring från bland annat deras lagerhanteringssystem och e-handelsplattform. Denna lösning förenklar inte bara spårningen och förståelsen av data utan underlättar även för att koppla nya system framöver. Med implementeringen av Power BI har vardagen förenklats med tydliga dashboards för nyckeltal som underlättar rapportering och samarbete med andra delar av organisationen.

”Det känns häftigt att ha varit med om ett systemskifte som inte bara höll budgeten utan också slutfördes i tid – det händer ju väldigt sällan, spelar ingen roll vem man pratar med. Nu har vi jobbat ett tag efter projektet och det är som två olika världar, idag har vi kontroll på detaljnivå”, avslutar Susan. 

 

“ Goodfellows höll oss i handen under hela projektet – de är verkligen experter på sin sak. Jag uppskattade att de utmanade oss när vi kom med önskemål som inte var standard, så vi inte svävade i väg på något som vi egentligen inte behövde. Det gjorde att vi kunde hålla projektet så bra som vi gjorde. ”

Susan Blomberg

CFO på MM sports

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att modernisera ditt affärssystem? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.