Goodfellows Infra

Franchetti fick kontroll över drift och kostnader

Franchetti

Franchetti är ett ungt, innovativt företag, men med många år i modebranschen. Idag utvecklar de ett av marknadens mest affärsdrivna produktionskoncept för den Skandinaviska modeindustrin.

Grundat

1968

Bransch

Konfektion/konceptutveckling

Antal anställda

20-40 st

Omsättning

200-250 MSEK

Marknad

Skandinavien

Utmaningen

Ineffektiv IT-struktur

Franchetti är ett framgångsrikt och växande bolag, som var i behov av en effektivisering av sin IT-struktur och behövde uppnå bättre tillgänglighet och högre kostnadseffektivitet.

Lösningen

Driftsäkerhet & kostnadskontroll

Andreas Franchetti, VD på Franchetti, berättar att Goodfellows kom in som en frisk fläkt och satte fingret på en lång rad förbättringspunkter. De gav ett ungt, fräscht och offensivt intryck, menar han. “Goodfellows ville bygga en sund IT-miljö för oss och var tydliga med att visa på vilket sätt det skulle gå till”, säger Andreas.

För Franchettis del var det viktigt att budgetera IT-kostnaden och de uppskattade Goodfellows erbjudande om att prenumerera till fast månadsavgift. Sedan dess har Franchetti betydligt bättre kontroll på kostnaderna. “De siffror som fastställdes i den första analysen håller fortfarande. De gav oss dessutom nya insikter redan i första mötet vilket gav oss energi”, berättar Andreas.

Goodfellows och Franchetti har hängt ihop i många år vid det här laget. 

Goodfellows ser till att bevaka både Franchettis och deras kunders behov, och jobbar med att i cykler ständig förbättra IT-stödet. Franchetti har nu en driftsäker IT-miljö och en perfekt sparring-partner för strategiska IT-frågor. “Det känns som om Goodfellows alltid är i framkant och bevakar den senaste tekniken. Och viktigast av allt, hur den kan stödja vår affärsutveckling.”

“Det känns som om vi är förenade med Goodfellows i ett gemensamt mål: att vi i snabb takt skall fortsätta att växa som ett ungt innovationsdrivet modevarumärke som gör skillnad på marknaden.”

Andreas Franchetti

VD på Franchetti

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.