Goodfellows Infra

Driftsäkerhet, proaktivitet och modernisering för Ebeco

Ebeco

Ebeco AB är ett av Skandinaviens ledande bolag inom värmelösning såsom golvvärme, frostskydd och andra värmelösningar för bland annat byggbranschen och industrin. Från huvudkontoret i Göteborg växer bolaget via kundfokus och utveckling av enkla och smarta produkter samt tjänster.

Grundat

1978

Bransch

Värmelösningar

Antal anställda

20 – 40 st

Omsättning

100 – 200 MSEK

Marknad

Skandinavien

Utmaningen

Föråldrade IT-lösningar

Driftsäkerhet, proaktivitet och modernisering stod i fokus när Ebeco, ett växande och innovativt bolag med stort kundfokus, letade ny IT-partner för några år sedan.

“Vi hade många utmaningar: att man inte körde synkroniserad inloggning på klienter, hade en begränsad och onödigt dyr mailhantering, en affärssystemserver på sluttampen och ett system för backup som krävde mankraft och gjorde att Ebeco inte var skyddat mot “naturkatastrofer”, säger Åsa Andersson, IT-ansvarig på Ebeco.

Lösningen

Säker och strukturerad drift

Ebeco är på en spännande resa som ska ta dem till en ledande postion i branschen. När samarbetet med Goodfellows började handlade det först och främst om att skapa en säker, effektiv och modern miljö.

Samarbetet med Goodfellows har lett till en IT-miljö med bland annat följande ingredienser:

  • Centralt Active Directory som gör att en användare kan logga in på sin dator och automatiskt logga in på alla tjänster.
  • Virtuell server för affärssystem med redundans, för högsta möjliga driftsäkerhet.
  • Speglad NAS, en säker plats för filer med redundans för säkerhet.
  • Mail i Office 365, en kostnadseffektiv tjänst i molnet.

Sedan dess har samarbetet utvecklats och numera hanteras antivirus, brandvägg och wifi centralt för bättre tillförlitlighet och möjligheter för snabba byten av defekt hårdvara.

“Migreringen har varit väldigt okomplicerad, och tack vare vårt omfattande serviceavtal med Goodfellows kan vi fokusera på att utveckla bolaget och jobba med det vi kan bäst: värmelösningar.”

Åsa Andersson

IT-ansvarig på Ebeco

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.