Framtiden är redan här

När man är mitt uppe i händelserna märks inte förändringarna lika mycket som när man tar en paus. Som när du inte har sett syskonbarnen på ett tag och noterar att dom har vuxit sen sist.

Josef och jag startade Goodfellows, som då hette IT-avdelningen, för 10 år sedan, och det har hänt otroligt mycket sedan dess.

Nu kan vi konstatera att den digitala ekonomin är här för att stanna. Tekniken gör att vi kan kommunicera, konsumera och jobba var som helst och när som helst. Allt fler prylar blir uppkopplade mot Internet, och aktiva etiketter gör det möjligt att hålla koll på lagersaldon och leveranser i realtid. Robottekniken fortsätter utvecklas i rasande fart, och 3D skrivaren förutspås revolutionera både tillverkning och logistik på sikt. Bankerna gör sina IT-lösningar allt mer företags- och konsumentvänliga och försöker ta fram nya sätt vi kan betala på.

Ofta tar det längre tid än man tror för innovationer att få fäste. En del kanske inte ens slår igenom, medan andra kommer att ha stor påverkan på samhället. Det viktiga är att hålla koll på hur utvecklingen påverkar företagen och hur den kan användas för att bidra till ökad lönsamhet och effektivitet.

I Goodfellows följer vi utvecklingen av teknik och ekonomi, och en del av vår service inom IT och Inköp är att hjälpa våra kunder dra nytta av den.

Du är hjärtligt välkommen att höra av dig när du vill diskutera hur de nya trenderna påverkar just ditt företag och kan användas för ökad lönsamhet. Vi är redo att utforska framtiden tillsammans med dig.

Med bästa framtidshälsningar,

Sven Atterhed, Styrelseordförande i Goodfellows

PS. Här är några länkar för dig som vill tränga lite djupare in i vad som händer. Ny Teknik skriver mycket om 3D skrivare. På senare tid har vi sett en rad artiklar om hur allt fler arbetsuppgifter automatiseras. På samma sätt ökar mobila betalningslösnikngar.


Relaterade inlägg

GDPR vad är det?

Välkommen på seminarium – GDPR vad är det?   I och med EU:s nya dataskyddsförordning går personuppgifter från… Läs mer »

På plats i Las Vegas #CES2018

Fem av oss på Goodfellows kommer under 2018 års upplaga av CES rapportera dagligen direkt från mässan. Vi kommer fokusera… Läs mer »

Lär känna Jonathan Nordgren

”På Goodfellows är vi som en stor familj. Jag gillar att kunna kalla mina kollegor för vänner och att verkligen… Läs mer »

Gå till alla inlägg »