Cia på Naturefitness är Goodfellows nya hälsocoach

Cia – grundare NatureFitness

Lic. Personlig Tränare
Mobility Specialist
3D funktion
Löpcoach
Funktionell gruppträningsinstruktör
Kostrådgivare
…och som fångar dagen – varje dag!

Utmaning i hälsans tecken

Vi på Goodfellows tycker det är viktigt att med en hälsosam livsstil och har därför påbörjat en insats i hälsans tecken. Vi har nyligen inlett ett samarbete med Cia Wosse Raymond som blir Goodfellows nya ”hälsocoach”. Cia skall hjälpa oss att öka medvetenhet kring små saker i vardagen som kan göra stor skillnad för våra anställda, likväl som för oss som företag, med inriktning välmående och härlig energi bland oss alla på Goodfellows.

5 snabba frågor till Cia

Varför är det så viktigt att starta dagen med en bra frukost?

En bra frukost sätter lite ”standarden för dagen” och ”drar igång systemet”. Om den föregås av träning eller lite extra rörelse såsom en promenad, cykeltur eller liknande, desto bättre.

Har du några enkla vardagstips för oss som har ett stillasittande kontorsarbete?

Res och sträck på dig, flera gånger per dag. Om möjligt stå upp och arbeta men glöm inte att sträcka på dig lite extra då och då. Ta aldrig hissen. Om du åker kollektivt, försök att ta dig tiden att gå av ett par hållplatser tidigare och starta arbetsdagen med en promenad. Utnyttja lunchtimmen till att röra på dig. Du behöver sällan hela timmen till att äta.

Vad bör man inledningsvis fokusera på för att succesivt komma igång med en hälsosam livsstil?

Till en början är det viktigt att vara ärlig mot sig själv, göra lite av en personlig nulägesanalys vad avser kost och träning/rörelse. Glöm dieter och sk Quick-fix, de fungerar aldrig i längden. Att däremot utesluta ”mat” som inte är bra för din kropp är INGEN diet. Undvik den processade maten, uteslut sockret i största möjligaste mån och var kritisk till vad du stoppar i dig. Tänk nytt, hitta bra alternativ och se möjligheter. Bra kosthållning och träning tillsammans utgör basfundamentet. Och med träning menar jag rörelse, i mer eller mindre omfattning, som helt enkelt får pulsen att jobba lite extra. Det är min övertygelse att det är just dessa grundstenar som gör skillnaden i bygget kring ett gott liv!

Det är oftast lätt att till en början att ändra lite sämre vanor till bättre men hur ska man egentligen tänka/agera för att göra den där förändringen på längre sikt?

Ett av mina favoritcitat är ”It´s better to take many small steps in the right direction than to take a great leap forward only to stumble backward”  Om det ”skiter sig” redan efter ett par veckor så är det ju så lätt att ”tappa” det helt och hållet. Dessvärre vågar jag nog påstå att vi är många som kan skriva under på att detta har hänt, och till råga på allt säkert flera gånger.
Det är bra att ha målsättningar, även om det till syvende och sist handlar om en livsstilsförändring. Min uppfattning är dock att inte fokusera för mycket på själva målet utan se till att gilla resan, även om du inte ”gillar” varje steg – se det som en resa för livet.

Vilka effekter har sund livsstil på förkylningar, huvudvärk etc?

Om du med sund livsstil menar bra mat jämnt fördelat över dagen i kombination med rörelse/träning så har ju detta såklart en stor inverkan på vår hälsa överlag. Vi får helt enkelt en ökad motståndskraft. Vi håller blodsockret på en jämnare nivå vilket vid dippar annars kan bidra till bl a trötthet och huvudvärk. Men för att ge oss de bästa möjliga förutsättningar att hålla på både lång och kort sikt, i både kropp och knopp, så behöver vi äta bra och röra på oss lite utöver vanlig vardagslunk.

Vilka effekter har träning och hälsosam mat på koncentration och fokus på arbetet etc?

Man blir piggare, gladare och mår bättre överlag. Koncentrationen förbättras och minnet likaså.  Sömnen blir bättre och bidrar bl a till att du orkar stå emot stress och blir mer kreativ under dagen.

Cia avslutar med en sista brasklapp… ”Take care of your body. It’s the only place you have to live”.

Vi tackar Cia för hennes engagemang och för att hon lyckas inspirera våra medarbetare till små hälsosamma steg i vardagen som gör stor skillnad för oss alla. Läs mer om grymma Cia och NatureFitness HÄR.

 width=


Relaterade inlägg

Goodfellows är stolt sponsor till Ung Företagsamhet

Goodfellows stöttar nästa generations entreprenörer!  Förutom att Goodfellows hjälper små- och medelstora bolag att frigöra tid och fokusera på sin… Läs mer »

6 tips för ett framgångsrikt 2015

Så här i slutet på året börjar tankarna gå tillbaka på det gångna året och alla de händelser vi tycker… Läs mer »

Nu erbjuder vi telefonilösningar!

Ny erbjuder vi även telefonilösningar genom vårt ägande i Vobbiz. Läs mer »

Gå till alla inlägg »