#CES2018 dag 2

"

All likhet med Göteborgsvädret försvann idag och nu är det åter strålande sol över Las Vegas. Men det spelar ingen större roll eftersom 95% av mässan är inomhus – men visst känns det bättre med vackert väder.

Spaningarna från dagen kan summeras ner i fyra punkter:

  1. Mobile first –

Det är tydligt att om en lösning inte fungerar i mobila klienter (mobiltelefon och plattor) så kommer den få det mycket svårt. Mobila enheter fortsätter att öka och tar över mer och mer, genom appar, integrationer och styrning med mobiler. Detta märker vi både privat och i yrkeslivet genom smarta hem och smarta jobb. Tex ser vi en stor ökning av mobila applikationer inom industrier som retail, bygg och logistik. Steg 1 är att anpassa sin digitala närvaro och det kommer vara avgörande även i framtida sökmotorer.

https://econsultancy.com/blog/69693-seven-quick-steps-to-prepare-for-google-s-mobile-first-index

 

  1. AI- assistenter

"Samsung gör ett eget försök med sin ”Alexa” eller ”Siri” och kallar sin tjänst för Bixby. De väljer samma väg som Apple och tar fram ett stängt system för bara Samsungprylar. En av de största montrarna på CES är just Samsung som kallar sin monter för Samsung City. De har idag en portfölj som i princip kan leverera alla hård- och mjukvaror för hemmet. Ofta ligger konsumentlösningar före de som sedan anpassas för företagets behov, så mycket intressant att se den accelererande utvecklingstakten.

Frågan är hur vi som medelstora företag skall förhålla oss till dessa nya assistenter. Helt klart är att vi behöver ta upp det i vår digitala agenda och redan nu börja se på hur vi kan finnas tillgängliga med ”skills” till t ex Alexa.

https://www.cio.com.au/article/630993/alexa-business-paves-way-smart-assistants-work/?fp=4&fpid=2117013208

http://www.businessinsider.com/voice-assistant-integration-top-smart-home-trend-ces-2018-1

Visma Business bygger idag in AI (artificiell inteligens) i sina system och ser till att ligga långt framme i denna utveckling . https://www.visma.com/visma-ai/

  1. IFTTT (automation av flöden)

Behovet av att koppla ihop olika (idag inte kompatibla) tjänster och enheter löses genom att använda bla. IFTTT (https://ifttt.com) och andra typer av mjukvaror, ofta med onlinetjänster för att koppla ihop din hårdvara med tex en app. Möjligheterna med IFTTT är oändliga. Utefter ett behov kan man skapa flöden och på så sätt automatisera funktioner som tidigare krävt manuell hantering. IFTTT = If This Then That. Ett bra användingsområde hade tex. varit att automatiserar inleverans av varor i ett butikslager. Om leverantören märker sina varor med en RFID (trådlöst chip) finns då möjligheten att de automatiskt inlevereras i ordersystemet då de passerar en viss punkt. Detta eliminerar behovet av att manuellt inleverera varorna genom att en person behöver skanna in dem samt underlättar processen och minskar risken för fel. Detta kräver såklart att en IFTTT koppling finns och att infrastrukturen runtomkring är uppbyggd (stöd från leverantörer och orderssytem, bågar, taggar mm är på plats)

  1. Kodak (idag igen) tror på utskrivna bilder

"

Igår läste vi om Kodaks nya digitala valuta och idag visar de på en omstart och lanserar en klassisk kamera med utskrift. Är detta en galen idé eller har de fångat trenden med mer fysiska interaktioner?

Det är dock inte det mest udda här på mässan utan listan kan göras lång. Det är inte utan man kan gå runt med ett smile på läpparna https://www.stuff.tv/features/strangest-things-11-weirdest-gadgets-ces-2018

 

Sist men inte minst så var det ett svenskt företag som stal mycket av ljuset i går.  Yevo Labs lanserar trådlösa hörlurar som gjorts på material från illegala vapen. Hurra säger vi!

https://digital.di.se/artikel/svensken-gor-lurar-av-vapen-stal-showen-i-las-vegas

 

 

Nu har torsdagens morgonkaffe precis runnit ner och vi förbereder oss för en ny spännande dag på mässan.

 

Vi hörs!

Fem av oss på Goodfellows kommer under 2018 års upplaga av CES rapportera dagligen direkt från mässan. Vi kommer fokusera på att se vilka trender som kan vara relevanta för oss och våra kunder i Sverige. Vi kommer sända live via www.facebook.se/goodfellowsab och dagligen publicera en kort summering på www.goodfellows.se/nyhetsrum


Relaterade inlägg

Välkommen Otto

Vi på Goodfellows har nyligen inlett ett samarbete med Högskolan i Halmstad och deras utbildning Affärssystemprogramet. Som ett led i… Läs mer »

Personuppgifter i e-postmeddelanden omfattas av GDPR!

En stor mängd personuppgifter behandlas varje dag i de miljontals e-postmeddelanden som folk skickar. Från och med början av näst… Läs mer »

Säg hej till William Wikberg – kundansvarig tekniker på Goodfellows

Det var i augusti förra året som vi lyckades värva William till Goodfellows-familjen. Med en imponerande social förmåga och ett… Läs mer »

Gå till alla inlägg »