VBK

En teknisk konsult inom byggprojektering, projektadministration och underhåll, som är snabba att följa den tekniska utvecklingen i branschen och ofta är närvarande i byggprojekt runt om i Sverige som väcker uppmärksamhet.

Fakta

Grundades: 1958 Bransch: Teknisk konsultverksamhet (bygg & anläggning) Antal anställda: 80 - 100 st Omsättning: 100 - 150 MSEK Marknad: Sverige

Behov av helhetssyn och strategi

Utmaningen

I en bransch som är under stark tillväxt, där varje timma är viktig för VBKs kunder, är betydelsen av en professionell IT-avdelning stor. VBK jobbade länge med en IT-partner som också var deras mjukvaruleverantör och hade också en egen medarbetare som agerade IT-support. Men när VBK växte blev behovet av en närvarande och kunnig IT-partner med strategisk helhetssyn på IT-miljön mer och mer angeläget.

Personlig närvaro & effektivitet

Lösningen

På VBK jobbar Anna Hallberg som IT-ansvarig. Hon är uppdragsansvarig på VBK och delar sin arbetstid mellan kunduppdrag och IT-ansvar, där IT tar 20% av tiden. Till stöttning har hon också en arbetsgrupp kring IT-frågor, som bevakar behoven på företaget.

VBK hade några viktiga krav när de letade efter en ny IT-partner. De ville ha ett personligt samarbete, med fokus på att bygga ett system för framtiden. För att kunna jobba effektivt ville de också säkerställa att de inte var beroende av endast en person hos samarbetspartnern.

Goodfellows ansvarar sedan 2013 för all operativ IT på VBK, har drift, support och övervakning på plats och distans, driver förändringsprojekt och är ett strategiskt bollplank för ledningen i IT-frågor.

Tre halvdagar i veckan är Goodfellows medarbetare på plats hos VBK, några hundra meter söderut längs Mölndalsvägen från Goodfellowskontoret.

Vi tycker om att ha en IT-resurs hos oss, som är bekant med miljön. Vi vill att hen ska vara en del av VBK.

I takt med att man jobbat för att uppnå en mer effektiv digital arbetsmiljö har rollen på plats ändrats. Supportärenden av enklare karaktär har flyttats över till Goodfellows helpdesk och arbetet har antagit en mer strategisk karaktär.

Från att tidigare ha lagt all tid på att släcka bränder, handlar vårt IT-arbete nu istället om att jobba strategiskt med vår miljö och proaktivt utveckla systemen”, säger Anna.

Tidigare hade VBK en del problem med sega system och krånglande servrar, men Anna upplever att de har en bra miljö nu. Filservern byttes förra året och Office 365 har initierats. Framöver ska servrarna lyftas till molnet, eftersom man vill ha så få servrar stående på VBK som möjligt.  

“Vi har hittat en samarbetsform där alla mår bra, vilket är viktigt för oss”, säger Anna. “En av de saker vi uppskattar med Goodfellows är deras företagsfilosofi, de har stort fokus på att både kunder och medarbetare ska må bra.”

Vi vet att Goodfellows bevakar marknaden, strukturer och system. För oss, som strävar efter att ligga i teknisk framkant inom vår bransch, är det skönt att ha en stabil IT-miljö som både vi och våra kunder kan lita på.
Anna Hallberg

IT-ansvarig på VBK

Gör en liknande resa

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.