Fraktkompaniet

Fraktkompaniet är ett av de snabbast växande transportföretagen i Sverige, specialiserat på effektiva inrikestransporter, lagerhållning och kompletta logistiklösningar.

Fakta

Grundades: 2006 Bransch: Transport Antal anställda: 100 st Omsättning: 360 MSEK Marknad: Sverige

Behov av strategi och tillgänglighet

Utmaningen

Med ett välutvecklat nätverk av duktiga transportörer runt om i landet servar Fraktkompaniet kunder över hela Sverige, dygnet runt. Att system och teknik fungerar oklanderligt är viktigt för alla företag, men för en verksamhet som Fraktkompaniet – som är igång och jobbar dygnet runt – är kraven på tillgänglighet extra stora.

Strukturerad IT-miljö & snabbare service

Lösningen

Att hålla det man lovar när det gäller leveranser är A och O i transportbranschen. Christian Yngvesson, tekniskt ansvarig på Fraktkompaniet menar att IT-miljön är ytterst affärskritisk för Fraktkompaniet.

Vi behöver en väl fungerande grund att stå på och en partner som både är snabb och smart”, säger Christian.

Sedan 2012 ansvarar Goodfellows för all operativ IT på Fraktkompaniet och är också strategiskt bollplank för ledningen i IT-frågor. Christian tycker att Goodfellows förstår Fraktkompaniets verksamhet på djupet, och beskriver det så här:

Om något problem skulle uppstå, har de snabbt kontroll och kommer med lösningsförslag som inte bara löser det akuta problemet utan också ser till att vi bygger bort risken för att det ska hända igen.

Samarbetet med Goodfellows har effektiviserat Fraktkompaniets IT-situation.

”Tack vare samarbetet med Goodfellows har vi byggt upp en strukturerad IT-miljö som innebär att vi snabbt kan återkoppla till våra kunder, vilket har förbättrat vår service avsevärt”, säger Christian.

Som snabbväxande bolag i ständig förändring vill Fraktkompaniet ha en IT-partner som både är lyhörd, kunnig och engagerad.

Vill du också ta din IT-miljö till nästa steg?

”Det är viktigt för oss att vår IT-partner kan matcha vår tillväxt och se till att vår IT hänger med när vi växer”, säger Christian.

 

Han berättar att Goodfellows hjälpt till att bygga Fraktkompaniets hela IT-struktur.

”På våra strategimöten diskuterar vi våra planer och var vi vill vara framöver, så att de kan vara med och gasa när vi gasar.”

Efter många år tillsammans känns Goodfellows mer eller mindre som en inhouse-del av Fraktkompaniet, tycker Christian.

”Vi känner varandra väl och har hunnit avverka ett flertal större projekt tillsammans; allt från att byta bort Citrix till att gå över till Office 365. Nu känner vi att vi har en bra setup för att klara expansion”.

Nyligen bytte Fraktkompaniet också affärssystem, ett projekt som de flesta brukar dra sig lite för. Christian säger att de hade god hjälp av Goodfellows i kravställningen av nytt system.

”Ja, vi har inte alltid kunskap om vilka krav vi ska ställa vid upphandling av olika tjänster. Då är det gott att jobba tillsammans med någon som har erfarenhet från många olika bolag och vet vad som funkat bra hos andra.”

Tack vare samarbetet med Goodfellows har vi byggt upp en strukturerad IT-miljö som innebär att vi snabbt kan återkoppla till våra kunder, vilket har förbättrat vår service avsevärt.
Christian Yngvesson

Tekniskt ansvarig på Fraktkompaniet

Gör en liknande resa

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.