Elvine

Ur Göteborgs gatukultur stammar Elvine, som gör kläder för vardagslivet i stan – sofistikerade kläder för osofistikerat beteende, som de själva säger.

Fakta

Grundades: 2001 Bransch: Konfektion Antal anställda: 10 - 20 st Omsättning: 100 - 150 MSEK Marknad: Europa

Behov av ett proaktivt förhållningssätt

Utmaningen

Elvine är ett ägarlett bolag med passion för design av riktigt bra kläder. Med ett starkt fokus på design och försäljning behövde Elvine en IT-avdelning för daglig drift och support och en rådgivare som kunde skapa en proaktiv IT-miljö som stöd för företaget fortsatta tillväxt.

Trygghet & driftsäkerhet

Lösningen

Goodfellows och Elvine har varit ett par i många år. Elvine har vuxit ordentligt på senare tid och Goodfellows har varit ett stort stöd under den tiden, berättar Marie-Louise Ljunggren Dahnér - ekonomichef och IT-ansvarig på Elvine.

“Det finns ingen som är jätteintresserad eller kunnig på IT-området på Elvine, så det är värdefullt för oss att få bolla de frågorna. Vi vet ju inte vad som är bäst för oss”, säger Marie-Louise.

Goodfellows har del för del byggt upp en stabil och säker IT-miljö hos Elvine. Längs med vägen har mindre kriser kommit och gått. Som när Elvine hade oturen att råka ut för en NAS som kraschade i samband med både kampanjslut och försäljningsdeadline. Marie-Louise berättar att Goodfellows sett till att sätta upp ytterligare en NAS, så att de speglar varandra.

“Goodfellows har hjälpt oss bygga bort möjliga problem som kan uppstå, så nu hamnar vi inte i krissituationer som stör affären på samma sätt”, säger Marie-Louise.

Det är inte alltid lätt att ha koll på hur alla tekniska komponenter interagerar och påverkar varandra. Marie-Louise berättar en historia om en skrivare som köpts av en annan leverantör. Beslut togs som ledde till den ena komplikationen efter den andra och i slutändan blev det en kostsam affär innan Elvine fick en fungerande lösning.

Det är svårt att tänka hela vägen vad något innebär, om man inte själv har tillräckligt med kunskap. Vi har lärt oss att ta in Goodfellows tidigare i alla frågor, så att de kan bidra med sin helhetssyn och hindra oss från att göra kostsamma misstag. 

Hon berättar att de gärna skulle vilja ha mer kunskap om IT internt, men att det är svårt att hålla sig uppdaterad när teknikutvecklingen går så fort. Istället väljer man att lita på att Goodfellows bidrar med en konstant uppdaterad kunskapsbas.

“Det snurrar på väldigt bra, Goodfellows är en väldigt bra partner som är lätt att jobba tillsammans med. Vi har bra personlig kontakt och vi kan alltid lyfta luren dit när det krisar”, säger Marie-Louise.

Elvine uppskattar också att Goodfellows jobbar mycket med personliga relationer och till exempel bjuder in till AW, där man kan prata både med Goodfellows och med andra som är i samma situation som en själv.

Goodfellows har hjälpt oss bygga bort möjliga problem som kan uppstå, så nu hamnar vi inte i krissituationer som stör affären på samma sätt längre.
Marie-Louise Ljunggren Dahnér

ekonomichef och IT-ansvarig på Elvine