Goodfellows Infra

Ntex Inrikes fick hjälp att effektivisera sin IT

Ntex Inrikes

Ntex Inrikes är ett av den svenska transportbranschens mest expansiva företag och servar kunder över hela landet.

Grundat

2006

Bransch

Transport

Antal anställda

100

Omsättning

360 MSK

Marknad

Sverige

Utmaningen

Behov av strategi och tillgänglighet

Ntex har ett välutvecklat nätverk av duktiga transportörer och servar kunder över hela Sverige, dygnet runt. Att system och teknik fungerar är viktigt för alla företag, men för en verksamhet som Ntex Inrikes – som är igång och jobbar dygnet runt – är kraven på tillgänglighet extra stora.

“Att hålla det man lovar när det gäller leveranser är A och O i transportbranschen. IT-miljön är affärskritisk för oss och vi behövde en leverantör som förstår våra utmaningar och med hög kompetens inom IT”, säger Christian Yngvesson, tekniskt ansvarig på Ntex Inrikes.

Lösningen

Strukturerad IT-miljö & snabbare service

Sedan 2012 ansvarar Goodfellows för all operativ IT på Ntex Inrikes och är också strategiskt bollplank för ledningen i IT-frågor. “Om något problem skulle uppstå kommer Goodfellows snabbt med lösningsförslag som inte bara löser det akuta problemet, utan också ser till att vi bygger bort risken för att det ska hända igen.”

Samarbetet med Goodfellows har effektiviserat Ntex Inrikes IT-situation. ”Tack vare samarbetet med Goodfellows har vi byggt upp en strukturerad IT-miljö som innebär att vi snabbt kan återkoppla till våra kunder, vilket har förbättrat vår service avsevärt”, säger Christian.

Som snabbväxande bolag i ständig förändring vill Ntex Inrikes ha en IT-partner som både är lyhörd, kunnig och engagerad. ”Det är viktigt för oss att vår IT-partner kan matcha vår tillväxt och se till att vår IT hänger med när vi växer”, säger Christian.

Efter många år tillsammans känns Goodfellows mer eller mindre som en inhouse-del av Ntex Inrikes, tycker Christian. ”Vi känner varandra väl och har hunnit avverka ett flertal större projekt tillsammans; allt från att byta bort Citrix till att gå över till Office 365. Nu känner vi att vi har en bra setup för att klara expansion”.

Tack vare samarbetet med Goodfellows har vi byggt upp en strukturerad IT-miljö som innebär att vi snabbt kan återkoppla till våra kunder, vilket har förbättrat vår service avsevärt.

Christian Yngvesson

Tekniskt ansvarig på Ntex Inrikes

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.