Goodfellows Infra

Easy-Laser får hjälp med IT, affärsutveckling och cybersäkerhet

Easy-Laser

Easy-Laser AB är en av världens ledande tillverkare och leverantörer av laserbaserade mätsystem för verksamheter med höga krav på exakthet och driftsäkerhet.

Grundat

1993

Bransch

Industri

Antal anställda

78

Omsättning

200 miljoner SEK

Marknad

Global

Utmaningen

Ersätta egna kostsamma lösningar

Innan Easy-Laser och Goodfellows blev partners arbetade Easy-Laser med sin IT inhouse. De byggde egna lösningar vilket fungerade dåligt och blev kostsamt i längden. “Det var server på server på server och kostnaderna skenade. Vi drabbades av både driftavbrott och nertid och saker fungerade inte som de skulle. Det blev en stor onödig kostnad för företaget”, säger Mikael, VD och IT-ansvarig på Easy-Laser.

De sökte då efter en partner som de kunde outsourca all sin IT till, och efter att ha utvärderat flera bolag föll valet på Goodfellows.

Lösningen

Ett helthetsgrepp med fokus på cybersäkerhet

Till en början fick Goodfellows uppdraget som IT-support, men sedan dess har samarbetet fördjupats. “Goodfellows är djupt inne i vår verksamhet och hjälper oss att utveckla bolaget. Josef spenderar tid hos oss varannan vecka och sitter ibland med på möten med ledningsgruppen. Alla på Goodfellows är kompetenta inom sitt område och vi känner oss trygga med att låta dem ta del av vår verksamhet”, säger Mikael.

Goodfellows har nu på senare tid tagit ett större grepp kring Easy-Lasers cybersäkerhet för att säkra upp och skydda viktig data mot nya cyberhot som florerar. “För mig har IT-säkerhet alltid handlat om saker som lösenord och brandväggar. Men nu har Goodfellows tagit ett helt nytt grepp kring vår cybersäkerhet och vi kollar nu på vilken information som är viktig att skydda och hur vi ska skydda den”, säger Mikael.

Att skydda sin data blir allt viktigare då många företag blir utsatta för cyberattacker, något som även Easy-Laser har fått erfara nyligen. “Vi hade en breach förra sommaren. Då kom Goodfellows hit och agerade snabbt och resolut. Det är potentiellt en väldigt tråkig sits att hamna i, och vi är glada att Goodfellows var så snabba på bollen och hjälpte oss skydda vår data”, säger Mikael.

“Goodfellows är en aktiv partner som hela tiden letar efter bättre lösningar för oss. För oss är de inte bara en helpdesk utan de förstår vad vi behöver och driver vår IT-utveckling framåt.”

Mikael Terner

VD och IT-ansvarig på Easy-Laser

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.