Goodfellows Infra

Dr Denim fick hjälp med säker och effektiv drift

Dr Denim

Dr. Denim är ett Göteborgsbaserat retail-företag, som sedan starten 2004 drivs av familjen Graah. Med grunden i jeans och denim skapar man progressivt mode för en medveten publik världen över.

Grundat

2004

Bransch

Retail

Antal anställda

40 – 60 st

Omsättning

150 – 200 MSEK

Marknad

Europa, USA och Kanada

Utmaningen

Behov av kunnig och tillgänglig partner

Dr Denim var inte nöjda med sin tidigare IT-leverantör, varken när det gällde lösning, proaktivitet eller tillgänglighet. 

“Vi behövde en partner som kunde leverera med hög servicenivå, som hade god förståelse för de system vi arbetar med och som kunde stötta vår tillväxt. Det hittade vi hos Goodfellows”, säger Alexander Graah, VD och IT-ansvarig på Dr Denim.

Lösningen

Säker och strukturerad drift

När Goodfellows fick kontakt med Dr Denim var de mitt uppe i ett akut problem med serverhaveri. Dr Denims dåvarande IT-partner var inte tillgänglig och Goodfellows kallades in för att hjälpa till att lösa problemet. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och Goodfellows har hunnit ge Dr Denim en IT-kostym som är väl anpassad efter företagets behov. “Vi valde Goodfellows för deras höga kompetensnivå genom hela organisationen. Goodfellows har också en modell för långsiktig strategi och planering som vi verkligen uppskattar. Det gör att vi kan undvika fallgropar som lätt uppstår med eftersatta system”, säger Alexander.

Sedan starten tillsammans har Goodfellows jobbat för att säkra Dr Denims drift. Bland annat har man gått från en lokal server till ett kluster av virtuella servrar och det finns nu en tydlig struktur för hur backuper hanteras där all data speglas i en molnlösning. ”Vi är ett tillväxtbolag med fokus på helt andra saker än IT, vilket gjorde att de flesta IT-relaterade frågor var eftersatta tidigare. Vi uppskattar att Goodfellows är proaktiva, vi har en förståelse för varandra och samsyn som gör att vi jobbar väldigt bra tillsammans”, berättar Alexander.

“Vi uppskattar särskilt Goodfellows förmåga att intressera sig för och förstå vår verksamhet. De förstår allvaret i ett eventuellt uppkommet problem, och kan prioritera och hantera situationen på ett effektivt och bra sätt, vilket vi verkligen värdesätter.”

Alexander Graah

VD och IT-ansvarig på Dr Denim

Vill du göra en liknande resa?

Behöver du hjälp att strukturera upp IT-miljön på ditt företag? Vi kommer ut till dig och gör en nulägesanalys och en plan för hur din IT-miljö kan utvecklas för att stötta ditt växande bolag. Sedan kan du bestämma om du vill jobba tillsammans med oss.