16/03 2018
 

 
Det är spännande tider hos oss på Goodfellows och efter ett antal månader med aktivt rekryteringsarbete är vi glada över att denna vecka välkomna två nya medarbetare där vi är lite extra glada över att vårt arbete att hitta kvinnliga medarbetare nu börjar ge resultat!
Frida Harming är ny kollega i vårt Kundcenter och arbetar som IT-tekniker i vår support och kommer vara en av de som ni kunder pratar med när ni ringer eller mailar vår support.

»»
23/02 2018
 

Det var i augusti förra året som vi lyckades värva William till Goodfellows-familjen. Med en imponerande social förmåga och ett sinne för kundservice har William visat sig vara en fantastisk medarbetare och tekniker, både för kunder och kollegor. Vi vill därför ta tillfälle att presentera honom lite närmare. 

William har alltid haft en stort intresse för teknik och valde därför att fördjupa sig inom IT redan på gymnasiet.

»»
30/01 2018
 

Hur stor chans är det att din verksamhet, den bransch ni är i, påverkas av disruptiva nya sätt att göra affärer? Frågan är något som de flesta ledningsgrupper borde arbeta med men som många gånger är svår att hantera.
Disruption är när mindre* och nya* företag med färre och ofta begränsade resurser lyckas utmana etablerade aktörer och affärsmodeller genom att introducera nya sätt att tillgodogöra behov på och på så sätt skapar nya affärsmodeller.

»»
24/01 2018
 

Björn arbetar idag som teamleader för Goodfellows Kundcenter och är kanske därigenom redan känd för flera. Björn började arbeta på Goodfellows i maj 2014 och har trivts sedan första dagen. Det är vi extra glada över, då Björn är en fantastisk kollega och teamleader.

»»
17/01 2018
 

Goodfellows startar det nya året med att välkomna en ny kollega i en ny roll!
Som ytterligare ett led i att säkerställa bolagets fortsatta tillväxt och utveckling hälsar vi Jesper Starander välkommen ombord. Jesper har över 20 års erfarenhet inom IT-branschen och kommer närmast från Staples Connect där han varit verksam som Technical Director för den nordiska verksamheten.

»»
14/01 2018
 

Det som började med mer än en skur avslutades i dur – vi summerar en spännande vecka med både vackert väder och mycketspännande intryck.
 
 
Läser vi media och artiklar som skrivs från mässan så framgår det att mässan i år skiljer sig en del från tidigare. CES står för Consumer Electronics Show och har historiskt varit en skådeplats för de gadgets som du senare under året kan köpa i butik eller på nätet.

»»
12/01 2018
 

Ett par skor till utslitna! – när vi summerar dagen till långt över 15 km genom hallar, upp och ner, in och ut. Det blev några km extra idag då all bus-shuttle helt plötsligt stängdes ner. Alla säkerhetsvakter var plötsligt lite mer alerta och raka i ryggen. Det ryktades om finbesök – och mycket riktig, USAs Vice President Mike Pence var i stan – och därmed en hel del kaos i logistiken.

»»
11/01 2018
 

All likhet med Göteborgsvädret försvann idag och nu är det åter strålande sol över Las Vegas. Men det spelar ingen större roll eftersom 95% av mässan är inomhus – men visst känns det bättre med vackert väder.
Spaningarna från dagen kan summeras ner i fyra punkter:

Mobile first –

Det är tydligt att om en lösning inte fungerar i mobila klienter (mobiltelefon och plattor) så kommer den få det mycket svårt.

»»
10/01 2018
 

Fem av oss på Goodfellows kommer under 2018 års upplaga av CES rapportera dagligen direkt från mässan. Vi kommer fokusera på att se vilka trender som kan vara relevanta för oss och våra kunder i Sverige. Vi kommer sända live via www.facebook.se/goodfellowsab och dagligen publicera en kort summering på www.goodfellows.

»»
03/01 2018
 

Nytt år betyder nya säkerhetshot. 2017 var ett tufft år för IT-säkerheten, men 2018 riskerar att bli ännu värre. Metoderna och tillvägagångssätten förändras och blir mer brutala och kommer skapa mer skada. Säkerhetsorganisationen The Information Security Forum, ISF, har pekat ut fem viktiga områden som de anser kommer utmana IT-säkerheten. I denna artikel från IDG kan läsa närmare om de misstänkta säkerhetshoten.

»»
27/12 2017
 

År 2017 börjar gå mot sitt slut och vi vänder blad till 2018 med nya målsättningar, förväntningar och möjligheter i sikte. Men innan vi lämnar 2017 bakom oss, låt oss först ta en titt i backspegeln och dra nytta av året som gått. Det är nämligen den tiden på året då man tittar tillbaka, reflekterar och försöker analysera vad som skymtar runt hörnet. I denna intressanta artikel kan du läsa närmare om 6 trendspaningar inför 2018.

»»
20/12 2017
 

I veckan som gick så presenterade Google årets söktrender. Men enligt Christian Rudolf, grundare av SEO-företaget Top Dog, saknas flera sökord på Googles lista. För Dagens Media redovisar Christian Rudolf nu ”den raka sanningen av svenskarnas googlande”, en lista som tagits fram av Semrush, tillsammans med Top Dog. Denna lista visar de 50 mest googlade orden under 2017.

»»
15/12 2017
 

Cia – grundare NatureFitness
Lic. Personlig Tränare
Mobility Specialist
3D funktion
Löpcoach
Funktionell gruppträningsinstruktör
Kostrådgivare
…och som fångar dagen – varje dag!
Utmaning i hälsans tecken
Vi på Goodfellows tycker det är viktigt att med en hälsosam livsstil och har därför påbörjat en insats i hälsans tecken. Vi har nyligen inlett ett samarbete med Cia Wosse Raymond som blir Goodfellows nya ”hälsocoach”.

»»
13/12 2017
 

”Black Friday” den 24:e november i år blev inte helt oväntat en succé för e-handlarna som ökade intäkterna med 3800 procent jämfört med fredagen innan enligt statistik från företaget Apptus i Lund. Men kanske ännu mera intressant är ett annat rekord som sattes av betaltjänsten Swish samma dag; då gjordes nämligen nästan 1,5 miljoner swishningar på en dag. I denna artikel från Computer Sweden kan du läsa lite mer intressant fakta om Swish.

»»
11/12 2017
 

Den stora digitaliseringsvågen som nu transformerar många branscher och verksamheter ställer i kölvattnet av alla tekniska implementationer och förändringsprojekt många krav på HR och inte minst ledarskapsfrågan avseende t.ex. nya möjligheter att jobba på distans. I denna intressanta artikel från IDG kan du läsa närmare kring just detta med att fjärrjobba och de nya utmaningar som ställs på chefer att utöva ett effektivt ledarskap i denna typ av arbetsmiljöer.

»»
06/12 2017
 

Vår grymma medarbetare – Alex Ek!
Under år 2010 började Alex på Goodfellows, som på den tiden hette IT-avdelningen, och är därmed en av de kollegor som har arbetat längst på Goodfellows. Alex arbetar idag i vårt kundcenter med vår backoffice-funktion, där han löser ärenden som är mer tekniskt komplicerade och tidskrävande.

»»
04/12 2017
 

Svaga lösenord är ett av de främsta hoten mot IT-säkerheten. Ett starkt lösenord räcker därför ganska långt för att minimera risken mot att råka ut för intrång. Men det finns ett enkelt sätt att göra dina konton ännu mer säkra och motståndskraftiga mot dataintrång – nämligen genom att aktivera tvåfaktorsautentisering.

»»
29/11 2017
 

Alla Mac-datorer med operativsystemet Mac OS High Sierra har en allvarlig sårbarhet som gör det möjligt att logga in på din Mac utan lösenord. Lär mer information om säkerhetshotet HÄR. Som vanligt finns vårt Kundcenter till ert förfogande och hjälper er vid behov.

»»
27/11 2017
 

Så blir du vinnare inom digitalisering!
Det är många olika faktorer som spelar in för att du ska lyckas dra nytta av digitaliseringens möjligheter och driva affärsprocessen framåt. I denna intressanta artikel från IDG kan du läsa närmare om sex faktorer som krävs för att bli vinnare på digitaliseringen.
Vi på Goodfellows hjälper dig gärna att identifiera möjliga effektiviseringar med stöd av IT och bidra med inspiration till nya arbetssätt och nytänkande.

»»
24/11 2017
 

Säg hej till Petter Andrée — Supporttekniker på Goodfellows
Låt oss presentera fotbollsfantasten, musik-experten och inte minst it-teknikern. Petter blev en del av Goodfellowsfamiljen i januari förra året och vi är mycket glada över att han har blivit en del av vårt fantastiska team.
Med ett brinnande intresse för teknik och en strävan efter att ständigt utvecklas har Petter visat sig vara en värdefull resurs på Goodfellows, både som kollega och tekniker.

»»
22/11 2017
 

Goodfellows stöttar nästa generations entreprenörer! 
Förutom att Goodfellows hjälper små- och medelstora bolag att frigöra tid och fokusera på sin affärsutveckling, så vill vi också vara med att stötta nästa generations entreprenörer. Vi är därför stolt sponsor till den ideella utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet.

»»
20/11 2017
 

En stor mängd personuppgifter behandlas varje dag i de miljontals e-postmeddelanden som folk skickar. Från och med början av näst år kommer EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, att vara fullt tillämplig även på e-postmeddelanden. I och med detta kommer många rutiner kring e-postkommunikation behöva förändras och åtgärder kommer behöva vidtas.

»»
17/11 2017
 

MÖT TEKNIKERN OCH GLOBETROTTERN – OLIVER TIDBLOM-KJELLBERGER!
Oliver har varit en del av Goodfellows-familjen sedan augusti förra året. Med lång erfarenhet inom branschen och med hans imponerande sociala förmåga har Oliver visat sig vara en fantastisk medarbetare och konsult till både kunder och kollegor. Vi vill därför ta tillfälle att presentera honom lite närmare.
Oliver har alltid haft ett intresse för teknik och valde därför att läsa IT-inriktning redan på gymnasiet.

»»
14/11 2017
 

Precis som vår säkerhetsexpert Håkan Eriksson noterade i en artikel i förra veckan kan dataintrång bli både en kostsam och tidskrävande historia. Trots att många är medvetna om de säkerhetshot som är kopplade till IT så visar en undersökning att alltför få företag prioriterar det i sin IT-budget. I denna artikel kan du läsa närmare om vilka ekonomiska konsekvenser ett dataintrång har och vilka effekter det har för bolaget.

»»
10/11 2017
 

MÖT VÅR GOOD FELLOW – EMMA BREMER!
Det var i april förra året som vi lyckades värva Emma till Goodfellows-familjen. Vi vill nu ta tillfälle att presentera henne lite närmare.
Emma har mångsidiga arbetsuppgifter och hjälper till med alltifrån fakturering till ordning och reda på kontoret. Hon fungerar som ett stöd till sina Good Fellows så att de kan fokusera på det de är bäst på, att ge teknisk support och expertis till våra kunder.

»»
08/11 2017
 

En fråga jag ofta får från företagsledare berör hur man kan mäta och förstå värdet av IT. När jag frågar VD eller IT-ansvariga så varierar svaren från tystnad till att man känner att det är svårt och IT upplevs mest som en kostnad och nödvändigt ont. Jag tror att det helt enkelt är svårt att svara på frågan, hur lönsam blev CRM investeringen, bytet av ekonomisystem eller införandet av vårt nya Intranät.

»»
06/11 2017
 

SÅ SKYDDAR DU DIG MOT VIRUS-ATTACKER!
Ransomware är ett ord som ofta florerar på nyheterna, inte minst inom IT-branschen. Ransomware är enkelt förklarat ett virusprogram som smittar din dator, låser den och begär en lösensumma för att låsa upp den igen. Skadeprogrammet krypterar filerna på din dator och gör så att de inte går att läsa utan den rätta avkrypteringsnyckeln, vilken hackarna kräver en lösensumma för att ge ut.

»»
01/11 2017
 

VÄLKOMMEN EMIL ABRAHAMSSON!
Det var i slutet av maj i år som vi lyckades värva Emil till Goodfellows-familjen. Med 10 års erfarenhet inom IT-branschen har han en gedigen kompetens inom området. Vi vill nu ta tillfälle att presentera honom lite närmare.
Förutom att Emil är en grym Good Fellow kollega som alltid sprider glädje till sin omgivning så är han också en driven medarbetare som inte drar sig för att testa på nya utmaningar.

»»
30/10 2017
 

Det är inte bara informationshanteringen avseende bolagets kunder som behöver ses över inför den nya GDPR-lagen som träder i kraft i maj nästa år. Det är lika viktigt att se över sina interna rutiner vad gäller hanteringen av de anställdas personuppgifter. Se till att utbilda din HR-avdelning i tid och sätt rutiner redan nu som klarar kraven som den nya dataskyddsförordningen ställer.

»»
26/10 2017
 

ARVID SILVMARKER – SUPPORTTEKNIKER PÅ GOODFELLOWS!
Som supporttekniker i vårt Kundcenter hjälper Arvid dagligen många av Goodfellows kunder och är kanske därigenom redan känd för flera.
Förutom att arbeta i vårt Kundcenter här på Goodfellows så ägnar Arvid gärna tid åt att spela såväl digitala som analoga spel på sin fritid. Särskilt olika former av strategi- och rollspel såsom Fallout eller Total War.

»»
25/10 2017
 

Goodfellows blir via sitt dotterbolag Goodfellows Venture AB delägare i Adfenix AB ( www.adfenix.com ) i samband med en nyemission som blev klar idag. Adfenix är ett mycket spännande tech-startup ifrån Göteborg som redan sitt andra år förväntas omsätta 40 mkr. Adfenix har utvecklat en produkt, Home Booster, som möjliggör för bostadsmäklare att lättare och effektivare hitta rätt målgrupp via sociala medier. Goodfellows blir i samband med emissionen en minioritetsägare i bolaget.

»»
24/10 2017
 

Under höstens GDPR-seminarium tillsammans med Jansson&Norin berättade juristen Mathilda Jaktman bland annat om förutsättningarna för att flytta EU-data till USA. Som utgångspunkt får nämligen personuppgifter endast behandlas inom den europeiska unionens gränser.

»»
18/10 2017
 

VÄLKOMMEN ANDREAS DU HANE!
Hårdrocksfantasten, löparen, skyttekungen och inte minst it-teknikern. Andreas har sedan tidigare lång erfarenhet inom it-branschen och vi är glada över att välkomna honom till vårt team här på Goodfellows.
Att Andreas har ett genuint intresse för it råder det knappast någon tvekan om.

»»
16/10 2017
 

I takt med att samhället digitaliseras blir det alltmer viktigt att du har rätt verktyg för att bemöta den digitala förändringen. En av den viktigaste förutsättningen för en trygg digitalisering är IT-infrastruktur. Vi på Goodfellows vill hjälpa våra kunder att ta vara på digitaliseringens möjligheter genom att designa och leverera behovsanpassade lösningar inom digitalisering som driver affärerna framåt.

»»
07/09 2017
 

I veckan som gick genomförde vi tillsammans med Jansson & Norin höstens första seminarium på temat hur vi löser GDPR-kraven. Ca 50 företagare kom och fick ta del av hur den nya regleringen ser ut men också vad det kommer innebära att anpassa sig till den. Under seminariet gick vi igenom hur ett företag bör agera för att inte hamna i en situation som innebär att man bryter lagen. Läs mer om detta under GDPR-avsnittet på vår hemsida.

»»
15/08 2017
 

 
Datumet då EU:s nya datalagstiftning GDPR börjar gälla närmar sig med stormsteg. Den nya lagstiftningen berör alla företag och kommer ställa krav på dokumentation, rutiner och nya arbetssätt. Att inte följa den nya lagen kan bli dyrt – upp till 4% av omsättningen i böter. Detta har fått till följd att det redan nu spekuleras och rykten florerar kring vad som gäller.

»»
11/07 2017
 

Fler och fler företag börjar titta på hur den nya europeiska datalagstiftningen GDPR kommer påverka dem när den införs i maj nästa år. Det finns många aspekter att tänka på och det kan upplevas riktigt snårigt att få klart för sig vad som behöver göras.
Men – det behöver inte vara så svårt och det finns flera sätt att klara av den nya lagstiftningen smidigt.

»»
20/06 2017
 

Välkommen på seminarium – GDPR vad är det?
 

I och med EU:s nya dataskyddsförordning går personuppgifter från att vara likställt med otydlig lagstiftning utan sanktioner till att bli synonymt med ett komplext regelverk och skyhöga böter.

»»
20/06 2017
 

Det är med stor glädje vi välkomnar Karl Malmström som ny kollega och delägare i Goodfellowsgruppen. Karl Malmström kommer från och med 2017-01-01 ta rollen som koncernansvarig VD och ansvara för Goodfellows framtida tillväxt och utveckling. Karl har lång erfarenhet från tillväxt i små- och medelstora företag. Han kommer närmast från en tjänst som VD för Connect Sverige Region Väst, som är en organisation som hjälper företag växa.

»»
© 2018 Goodfellows All rights reserved. Webdesign: Born Scroll to the top